- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Нико као „луди Србин“: „Није само тренер – већ ментор, отац, деда!“

© AP Photo / Ashley LandisГрег Попович
Грег Попович - Sputnik Србија, 1920, 04.08.2023
Пратите нас
Сандро Мамукелашвили је рођен и одрастао је у Америци, али никада није заборавио своје корене и наступа за репрезентацију Грузије. После времена проведеног у Милвокију у НБА лиги, ове године је постао део екипе Сан Антонија и са много утисака је говорио о његовом тренеру, славном „лудом Србину“, Грегу Поповичу.
Попович је права икона светске кошарке, један од најбољих тренера свих времена, а како је пореклом Србин, у његовој игри има много елемената српске школе кошарке, односно европске.
Мамукелашвилију је то веома одговарало, после промене екипе и доласка из Милвокија, удвостручио је своје минуте на терену и чак упетостручио поентерски учинак.
„Промене су се догодиле за мене већ првог дана. Одрастао сам као навијач Спарса и било ми је невероватно то што у сали видим Грега. Знам колико је велики тренер и колико воли кошарку, а видео сам и колико је добар као особа“, навео је популарни Маму.
„Луди Србин“ је имао посебне лекције за своје играче и Сандро је био сведок њих.
„Говори нам да је кошарка део живота, говори нам да има много тога поред што треба да знамо, да треба да путујемо светом, да видимо шта се дешава на другим местима. Осећам да он није само тренер већ и ментор, отац, а имајући у виду његове године, може се рећи и деда. Много ми је драго што могу да будем поред њега“.
Чињеница да наступа за Поповичев тим је додатна мотивација за Мамуа.
„Одмах пожелим да играм више, јаче, да покажем колико ми је стало. Он је невероватан човек и дефинитивно је утицао на мене“.
Маму је пренео и ко је његов дечачки идол.
„Тони Кукоч. Волео сам да га гледам, он је био први високи кошаркаш који је могао да дода, да дрибла, да шутира... Још леворук. Обожавао сам да га гледам. И желео сам да играм као он“, истакао је Мамукелашвили.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала