- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Бјелогрлић поводом светске премијере „Чувара формуле“: Велики успех за српску кинематографију /фото/

© Фото : Уступљено СпутњикуПремијера филма “Чувари формуле” на филмском фестивалу у Локарну.
Премијера филма “Чувари формуле” на филмском фестивалу у Локарну. - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Пратите нас
На највећем европском отвореном филмском фестивалу у Локарну, синоћ је пред скоро 8.000 гледалаца премијерно приказан нови филм Драгана Бјелогрлића “Чувари формуле”.
Непосредно пред почетак, филмска екипа предвођена редитељем, као и француским глумачким звездама Алексисом Манентијем и Ане Сера, прошетала је црвеним тепихом. Премијери су присуствовали и професор Горан Милашиновић, аутор романа „Случај Винча“, по којем је сценариста Вук Ршумовић приредио ову филмску причу. На црвеном тепиху били су и наши млади глумци Јован Јовановић, Алиса Радаковић, Огњен Мићовић, као и Маја Чампар.
© Фото : Уступљено СпутњикуНови филм Драгана Бјелогрлића “Чувари формуле” премијерно је приказан на највећем европском отвореном филмском фестивалу у Локарну, пред скоро 8.000 гледалаца.
Нови филм Драгана Бјелогрлића “Чувари формуле” премијерно је приказан на највећем европском отвореном филмском фестивалу у Локарну, пред скоро 8.000 гледалаца. - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Нови филм Драгана Бјелогрлића “Чувари формуле” премијерно је приказан на највећем европском отвореном филмском фестивалу у Локарну, пред скоро 8.000 гледалаца.
Премијера овог филма у оквиру престижног програма Пјаца Гранде уједно је и први пут да се један балкански филм приказује у селекцији овог дела програма фестивала у Локарну.

„Јучерашња премијера је била велики догађај и то не само за нас, ауторе филма, већ мислим и за српску кинематографију уопште. Први пут је један филм са наших простора приказан пред 8.000 људи на највећем отвореном биоскопу. По реакцијама публике, по томе како су пратили и дисали са филмом, мислим да са доста оптимизма можемо да се надамо да ће ова заборављена прича из наше, али и светке историје, пронаћи свој пут до публике широм света, и веома сам срећан због тога“, изјавио је Драган Бјелогрлић након јучерашње светске премијере.

Поводом светске премијере у Локарну, Филмски центар Србије данас је на филмском тргу приредио и коктел за посетиоце овог фестивала, како би се што боље упознали са домаћом кинематографијом и пројектима који се реализују захваљујући ФЦС.
© Фото : Уступљено СпутњикуРедитељ Драган Бјелогрлић са екипом филма "Чувари формуле", на црвеном тепиху филмског фестивала у Локарну.
Редитељ Драган Бјелогрлић са екипом филма Чувари формуле, на црвеном тепиху филмског фестивала у Локарну. - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Редитељ Драган Бјелогрлић са екипом филма "Чувари формуле", на црвеном тепиху филмског фестивала у Локарну.
Након премијере у Локарну, „Чувари формуле“ ће бити приказан 15. августа у оквиру главног програма 29. Сарајево Филм Фестивала, а од средине новембра га можемо очекивати у биоскопима у Србији и широм региона.
Иза овог оригиналног пројекта стоје продукцијске куће КобраФилм и ЈунајтедМедиа, уз подршку Еуроимиџис, КриејтивЈуропМедиа, Министарства културе Републике Србије, као и Филмских центара Србије, Црне Горе, Словеније и Северне Македоније, а биоскопска дистрибуција је поверена компанији Арт Виста.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала