- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Русија: Преговори о Украјини у Саудијској Арабији неће бити тријумф за Запад

© БелТА / Уђи у базу фотографијаРуско-украјински преговори
Руско-украјински преговори - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Пратите нас
Преговори о Украјини у Саудијској Арабији неће бити тријумф за Запад, изјавио је руски сенатор и шеф комисије за сарадњу са медијима Савета федерације Русије Алексеј Пушков.
„Сусрет у Џеди неће бити тријумф за Запад. Да би се уопште постигао успех, потребно је да водеће незападне земље одустану од својих ставова и почну да размишљају као САД и Запад. Међутим, то је немогуће. Погледи на украјинску кризу се страшно разликују између земаља западне алијансе и глобалног југа“, написао је Пушков на свом Телеграм каналу.
Он је истакао да Кина неће подржати „формулу Зеленског“ јер Пекинг има стратешке односе са Москвом и принципијелне несугласице са Вашингтоном. Штавише, Кина је изнела сопствени списак принципа како би требало да се решава украјинска криза, додао је.
„Бразил, са друге стране, сматра да никакав договор није могуће постићи без учешћа Русије и без узимања у обзир њених интереса. Индија, као и Бразил, има сопствени поглед и заинтересована је за партнерство са Русијом и такође сматра да је потребно ревидирати тај униполарни светски поредак“, написао је Пушков.
И Јужноафричка република, наводи руски сенатор, такође је изнела своје ставовее и то на самиту „Русија-Африка“, који је недавно одржан у руском Санкт Петербургу који се нимало не подударају са западним ултиматумом Русији.
„Натерати земље БРИКС-а да пређу на западну платформу нече бити могуће. Друге земље ће гурати сопствене интересе и тражити оптималну форму да их изнесу. За Саудијску Арабију ти преговори су ствар престижа и демонстрација сопствене снаге у светској политици“, закључио је Пушков.
Иначе, данас су у Џеди почели дводневни преговори о украјинској кризи у којима учествују представници 30 земаља. Поводом тих преговора огласила се и званична Москва, а портпарол руског председника Дмитриј Песков казао је да ће Кремљ пратити састанак али да „тек предстоји поимање циља тог сусрета“.
САД  и Украјина - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
РУСИЈА
Јединствен амерички ултиматум у историји: Мировни преговори без најважнијег актера – Русије
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала