- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Болан пораз Српкиња у полуфиналу

© Фото : ФИБАСрбија Летонија Европско првенство у20
Србија Летонија Европско првенство у20 - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Пратите нас
Младе кошаркашице Србије поражене су у полуфиналу Европског првенства до 20 година од домаћина Летоније резултатом 56:53 (13:24, 15:10, 15:13, 13:6).
Српске кошаркашице имале су тежи задатак него у претходним утакмицама јер су кошаркашице Летоније играле одлично и све време успевале да парирају српском тиму
Током прве деонице Српкиње су биле убедљиве, али су их Летонке добром одбраном зауставиле и далеко боље отвориле другу четвртину.
После полувремена Летонке су остале у ритму, а српске кошаркашице нису сачувале предност. Никако Србија није могла да коша, а онда је два минута до краја Анђела Маројевић погодила под фаулом и потом дала кош за изједначење.
Вратиле су младе српске кошаркашице предност и сачувале су је до краја деонице.
У последњих десет минута обе екипе поентерски су биле слабе, али на два минута до краја Летонија је поново преокренула и стигла до предности. На минут до краја Анђела Матић погађа тројку у стиже до изједначења, али одмах је узвратила незаустављива Јаса.
Јаса је уједно била и најефикаснија на мечу са 19 поена, док се у српском тиму највише истакла Невена Росић са 14 поена.
Прокоцкале су младе Српкиње два напада и тако послале Летонију у финале где ће се за трофеј борити против Француске. Наше младе даме за бронзу играће против селекције Шпаније.
Светислав Пешић и Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
Мундобаскет 2023
Коначно – овако изгледа „нова“ Србија /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала