- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Јапан не заборавља свог фудбалског цара – 60.000 навијача се поклонило Пиксију

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор Драган Стојковић Пикси
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Неизбрисив траг оставио је Драган Стојковић Пикси у Јапану где је бранио боје Нагоје. као и грач и као тренер. Чак 60.000 навијача поздравило је српског селектора, који се вратио „кући“ и испратио је меч свог Грампуса против Албирекс Нигате који је завршен победом домаћина резултатом 2:0.
Пикси је у Марсеја давне 1994. године прешао у Нагоју за коју је играо пуних седам година уписао је преко 200 мечева и постигао је преко 50 голова.
Његови потези, дриблинзи, голови за ТВ шпице и дан данас се припричавају у Јапану где је као играч стекао статус фудбалског цара и постао је предмет обожавања и дивљења.
Због тога и не чуди што је Пикси добио овације стадиона након што се по завршетку меча Нагоје и Албирекс Нигате спустио на травнати тепих.
Тојота стадион и 60.000 навијача тада су се поклонили фудбалском цару који је с Нагојом освојио два трофеја у Купу Јапана.
„Увек је лепо вратити се својој породици. Хвала“, написао је Пикси на друштвеним мрежама уз видео-клип онога што се дешавало око њега.
Пикси је и као тренер почео да пече занат управо на клупи Нагоје, коју је водио од 2008. до 2013. године. Успео је да освоји титулу 2010. године, тада је проглашен за најбољег тренера у поменутој сезони.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Српски фудбалер Сергеј Милинковић Савић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СПОРТ
Трансформација српског везисте у гол-машину /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала