- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Весна Југовић: Свету у коме на избору за мис побеђују мушкарци Путин је рекао – стоп! | Маша и ...

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Весна Југовић
Маша Радовић и Весна Југовић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Владимир Путин је стопирао сваку врсту трансџендер и ЛГБТ политике у оквиру Русије, док је на другој страни света у току криза идентитета. Трансродна филозофија, политика, је дубоко ушла у сваку сферу друштва, и морамо се припремати за ту врсту трансформације лепоте у нешто сасвим друго.
„Ово није само рат против традиционалног света, ово је рат против човека“ — овако Весна Југовић, новинарка, списатељица и власница модне агенције „Мис Србија“ коментарише вест да је у Холандији изабрана трансродна мисица која ће представљати своју земљу на избору „Мис Јуниверс“ у децембру у Ел Салвадору као званична лепотица Холандије.
Гостујући у емисији „Маша и...“ Весна Југовић објаснила је и због чега је дошло до замене улога мушкараца и жена у постмодерном друштву, колико је у данашњем времену ироничан мото избора за мис — „Мир у свету“, али и по чему се Срби разликују од осталих народа.
„Оно што сматрам највреднијим код Срба, то је енергија. У суштини, сви народи Балкана имају ненормалну енергију. Мислим да ми тога уопште нисмо свесни. Тек се сада види, после тридесет година малтретирања од када је пао Берлински зид па су се осмелили неолибералном концепцијом пре свега на Југославију, и Србију, колико та енергија заиста траје“, каже Југовићева за Спутњик.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала