- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Медведев: Рано је за преговоре, треба испунити три услова

© Sputnik / РИА Новости / Уђи у базу фотографијаРуска војска у зони специјалне војне операције
Руска војска у зони специјалне војне операције - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Преговори са Украјином још нису потребни, непријатељ треба, пузећи да моли за милост, написао је на свом Телеграм каналу Дмитриј Медведев, заменик председника Савета безбедности РФ, коментаришући преговори о Украјини који се одржавају у Џеди.
Заменик председника Савета безбедности Русије Дмитриј Медведев, коментаришући наведени састанак, написао је на Телеграму да је „тешко осудити жељу за окончањем рата“, али да је „немогуће расправљати о тачкама Повеље УН, с обзиром да поред суверенитета постоји и право нација на самоопредељење“.

„Предлози о миру имају шансе за успех, ако се испуне три кључна услова: учешће обе стране у сукобу – чега нема, историјски контекст – то је да Украјина није постојала до 1991. године. Она је била део Руске Империје. И тренутна реалност – а она је следећа: Украјина је у фази полураспада, а део њених територија се вратио Русији. Тај посредник који је спреман да призна ове очигледне ствари има шансе за успех. Сви други – никакве“, написао је Медведев.

Заменик министра спољних послова Русије Сергеј Рјабков сматра да учешће представника земаља БРИКС-а (Бразил, Русија, Индија, Кина, Јужнoaфричка Република) на консултацијама у Џеди може бити корисно – да се западни покровитељи Кијева уразуме.
Према речима Рјабкова, Русија ће у Џеди разговарати о резултатима консултација о Украјини са партнерима из БРИКС-а који су учествовали на састанку.
Танк Т-90М Прорыв подразделений ЦВО ВС РФ уходит на выполнение боевой задачи на Краснолиманском направлении в ЛНР - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Украјинске снаге гађале Доњецк касетном муницијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала