Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Последица реторике режима у Приштини“: На локал посланика Српске листе бачена експлозивна направа

© AP Photo / Bojan SlavkovicКосовска полиција
Косовска полиција - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
На локал, који се налази у оквиру породичне куће посланика Српске листе у скупштини привремених приштинских институција Зорана Максимовића у Ранилугу, бачена је експлозивна направа. Српска листа захтева да се најхитније пронађу и приведу правди одговорни за овај, како истичу, гнусни чин који је узнемирио све Србе, посебно у Косовском Поморављу.
Српска листа је, осуђујући напад, истакла да је неопходно најхитније утврдити све чињенице и околности овог напада, јер је недопустиво да се без икаквог разлога нападају грађани, а посебно представници српског народа.
„Не желимо да прејудицирамо ток истраге али серија напада на Србе на југу Косова и Метохије последица је реторике режима у Приштини и некажњивости претходно почињених недела“, поручила је Српска листа.
Српска листа додаје да дели став грађана да је небезбедност Срба последица и пасивности надлежних безбедносних институција, како локалних тако и међународних који су одговорни за безбедност свих грађана па и Срба на тим просторима.

Петковић: Напад на имовину Максимовића порука Србима да нису безбедни у својим домовима

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је бомбашки напад на имовину посланика Српске листе Зорана Максимовића недопустив и забрињавајући и позвао међународну заједницу да помогну у расветљавању тог чина.
Петковић је истакао да у бомбашком нападу, до којег је дошло након серије притисака и провокација над српским народом јужно од Ибра, тек пуком срећом нико није повређен.
Навео је да се тај напад мора најозбиљније схватити и третирати са дужном пажњом, јер шаље Србима и њиховим легитимним представницима поруку да нису безбедни у својим домовима, на свом кућном прагу.
„Позивамо међународне представнике да својим ауторитетом помогну да се расветле све околности овог мучког напада који не сме остати још један нерасветљен етнички инцидент“, поручио је Петковић.
Петковић је додао да код Срба јужно од Ибра никада неће избледети сећање на све страхоте које су преживели од стране екстремиста и да овакви инциденти само враћају осећај страха и узнемирености у српску заједницу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала