- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Тим се враћа, Грк прекинуо једногодишњи пост, али Рус је на челу колоне

© AFP 2023 / WILLIAM WESTДанил Медведев и Стефанос Циципас
Данил Медведев и Стефанос Циципас - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Грчки тенисер Стефанос Циципас освојио је трофеј у Лос Кабосу, док је Доминик Тим заустављен у финалу Кицбила, што је био повод да погледамо ко има највише успеха од момака који су најављивани као „нова генерација“ тениског поретка када су у питању тенисери рођени 1990. године и касније.
На челу колоне са највише изборених АТП финала налази се Данил Медведев.
Најбољи руски тенисер играо је чак 33 финала, док се Немац руског порекла Александар Зверев 31 пут надметао за трофеј.
Ивана Шпановић - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
СПОРТ
Муке по Ивани: Српској атлетичарки у пет ујутру дошли „незвани гости“ – и то пети пут
Доминик Тим који је имао проблема са повредом, што је проузроковало дуго одсуство са терена и велики пад на АТП ранг листи, коначно је почео да ређа победе и да подсећа на оне старе дане када су му прогнозирали блиставу каријеру.
Аустријанац је у родној земљи стигао до финала, где је поражен од Аргентинца Себастијана Баеза резултатом 6:3, 6:1.
Претходно је Тим после велике борбе, меча од три сата и чак пет спасених меч лопти успео да савлада српског тенисера Ласла Ђереа.
За разлику од Доминика Тима, Стефанос Циципас је отишао до самог краја у Лос Кабосу на турниру из Серије 250 одиграном у Мексику, што му је донело десети пехар у каријери.
Грк је преко Алекса де Минора успео да пригрли јубиларнии трофеј, а први после једногодишњег поста. Резултат у финалу био је 6:3, 6:4. Претходни пут је Циципас био најбољи пре више од годину дана на Мајорки.
Ипак, ни поменута финала која су одиграли Циципас и Тим, нису их лансирала на чело листе на којој доминира Рус Медведев.
„Нова генерација“ и „нови талас“ како су их најављивали по одласку Роџера Федерера с велике сцене, те све ближег дана када ће се повући и Рафаел Надал, док и Новаку Ђоковићу „цури време“, и даље није успела да преузме примат. Највише проблема прави им управо Ђоковић, а ту је и најмлађи од њих Шпанац Карлос Алкарас који већ има два Гренд слем трофеја и осетио је како је победити најбољег свих времена.
Данил Медведев има 33 финала, Зверев 31, Тим је са Кицбилом стигао до бројке 29, док је Циципас трофејом у Лос Кабосу добацио до 27. АТП финала. Кеј Нишикори који је рођен пре 1990. године, тачно 29. децембра 1989. је до сада био актер 26 финала.
Буфон, голман Јувентуса, после пораза у финалу Лиге шампиона - Sputnik Србија, 1920, 05.08.2023
СПОРТ
Новак се огласио на италијанском – разлог је дирљив
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала