- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Токио: Воз ударио у стуб, два сата било заробљено више од 1.000 путника

CC0 / Pixabay / полиција
полиција - Sputnik Србија, 1920, 06.08.2023
Пратите нас
Железнички саобраћај у близини Токија поново је данас успостављен пошто је више од 1.000 путника било заробљено скоро два сата у возу у близини јапанске престонице, од којих су се неки жалили да су имали топлотни удар и хипервентилацију након што је воз ударио у стуб који је пао на шине, саопштиле су локалне власти.
Машиновођа и један путник задобили су лакше повреде након што је воз, који је привремено саобраћао током фестивала ватромета, синоћ око 21.45 по локалном времену ударио у стуб, саопштила је локална полиција, пренео је Јапан тајмс.
С обзиром на високе температуре широм земље, путници су првобитно били замољени да остану у возу ради сопствене безбедности, пре него што су у пратњи особља испраћени до станице Офуна пешице, саопштили су полиција и компанија Ист Џепен Реилвеј.
Неки од путника су пребачени у болницу, а један је рекао да је клима у возу престала да ради.
Несрећа је довела до обуставе рада других железничких служби и погодила око 150.000 људи, саопштио је Ист Џепен Рејлвеј.
Инцидент се догодио између станица Фуџисава и Офуна у префектури Канагава у близини Токија, a прозор кабине возача је тешко оштећен.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала