- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Девојка се породила у тоалету Аутобуске станице у Београду

© Sputnik / Лола ЂорђевићВозило Хитне помоћи на улици
Возило Хитне помоћи на улици - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Осамнаестогодишња девојка породила се у тоалету на долазном перону Аутобуске станице у Београду. Она је добро као и њен новорођени дечак.
Како јавља РТС, осамнаестогодишњој девојци термин за порођај био је крајем августа. Она се са мајком и старијим дететом враћала у Прокупље, и ништа не слутећи, отишла је до тоалета на аутобуској станици где се сама породила. Хитна помоћ је позив добила у 13 сати и четири минута.
„У питању је највиши степен хитности, за неколико минута смо се нашли на лицу места. У питању је главна Аутобуска станица, одлазни перони. Добили смо позив који је гласио да се девојка породила у тоалету. Када смо стигли, затекли смо госпођицу са малом бебом, у питању је мушка беба која је била свесна и дисала је. Порођај је протекао уредно, ми смо збринули и мајку и бебу и одвели смо их у Народни фронт“, изјавила је докторка Милица Миња Томић из Хитне помоћи.
Овај дан упамтиће и екипа Хитне помоћи која раније није имала сличан случај.
„Мојој екипи је ово први случај оваквог типа, тако да је ово једна лепа вест за нас. И даље је ту адреналин, и даље нас није пустило, али оно што је најбитиније јесте да се све добро завршило тако да је наш посао обављен онако како треба“, нагласила је докторка Томић.
Према последњим информацијама, мама и беба су добро и за који дан би требало да буду пуштени кући из клинике „Народни фронт“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала