- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кошаркаши Србије у првом шеширу – неће играти против Дончића

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Мушка кошаркаша репрезентација Србије биће жребана из првог шешира за квалификационе групе за Европско првенство, које ће бити одржано 2025. године у Финској, Летонији, Пољској и на Кипру, саопштила је данас ФИБА Европа.
Жреб квалификација за Европско првенство 2025. ће бити одржан сутра од 11.30 часова у Минхену, а 32 селекције биће подељене у осам група са по четири репрезентације.
Први шешир: Шпанија, Француска, Србија, Словенија. Други шешир: Литванија, Грчка, Италија, Немачка. Трећи шешир: Чешка, Пољска, Турска, Црна Гора. Четврти шешир: Финска, Хрватска, Украјина, Летонија. Пети шешир: Белгија, Грузија, Израел, БиХ. Шести шешир: Мађарска, Естонија, Холандија, Бугарска. Седми шешир: Велика Британија, Исланд, Шведска, Северна Македонија и Осми шешир: Португал, Данска, Словачка, Кипар.
Ово све значи да Орлови неће играти против Шпаније, Француске и Словеније.
У саопштењу се наводи да ће квалификације за ЕП 2025. биће одигране у три прозора и то од 19. до 27. фебруара 2024, од 18. до 26. новембра 2024. и од 17. до 25. фебруара 2025. године.
По три најбоље пласирана тима из сваке групе пласираће се на ЕП. У групама у којима се налазе домаћини континенталног шампионата (Кипар, Финска, Пољска и Летонија) пласман на ЕП избориће селекције организатора као и две најбоље пласиране репрезентације.
Жреб ће бити делимично диригован, па ће репрезентације из првог шешира бити у групама А, Ц, Е или Г, са екипама из четвртог, петог и осмог шешира. Национални тимови из другог шешира ићи ће у групе Б, Д, Ф или Х са тимовима из трећег, шестог и седмог шешира.
ЕП ће бити одржано од 27. августа до 14. септембра 2025.
Светислав Кари Пешић - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Мундобаскет 2023
Орлови одлетели за Атину: Србија и Пешић без још четворице
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала