- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Луда атмосфера одвела миљеника Гробара из Партизана – угрожен му наступ на СП

© Sputnik / Лола ЂорђевићМатијас Лесор
Матијас Лесор - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Француски репрезентативац Матијас Лесор који се тренутно опоравља од повреде због које би могао да пропусти Мундобаскет, открио је за грчке медије шта је пресудило да напусти Партизан и потпише уговор са Панатинаикосом.
Две сезоне провео је снажни центар у редовима црно-белих и експресно је ушао у срца Гробара. Практично је постала пракса да након утакмица у Евролиги у његовим рукама заврши мегафон, после чега је он био најбучнији у певању навијачких песама.
Ипак, по завршетку сезоне 2022/23. Лесор је одлучио да напусти Партизан и договорио је сарадњу са Панатинаикосом.
„Било је компликовано, нисам хтео да напустим Партизан, али чињеница да сам отишао у Панатинаикос који је тим са сличним циљевима и увек гледа да буде на врху Евролиге, па ме је мотивисао и уз то потписао друге врхунске играче. Знам да и у Атини може да буде луда атмосфера, тако да једва чекам да видим ОАКА арену, као што је то био случај док сам играо у Партизану“, изјавио је бивши центар Партизана.
Када је у питању Мундобаскет и Лесорово учешће са Француском, грчки новинар Јоргос Закас који ради за SDNA, открио је да Матијаса очекује двонедељна пауза што би у великој мери могло да поремети планове селектора Венсана Колеа и натера га да посегне за алтернативним решењем.
Ништа још није званично, чека се потврда Француза, док Лесор гаји наду да би могло све да се заврши како треба.
„Нисам озбиљније повређен и заиста желим да играм на Мундобаскету, То је кратак турнир, рокови су кратки и због тога је све додатно теже. Учествујем са екипом у видео анализама, док сам током тренинга на рехабилитацији. Сви кажу да сам доста напредовао и самим тим се моја улога променила. Стрпљење, учење игре, искуство, мирнији сам“, закључио је Матијас Лесор, доскорашњи миљеник Гробара.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Кевин Пантер - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
СПОРТ
Брат Кевина Пантера наставља каријеру у Босни и Херцеговини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала