- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Сузбијање „дивљих“ таксиста на београдском Аеродрому: Четири пријаве и два одузета возила

© Sputnik / Лола ЂорђевићАеродром „Никола Тесла“
Аеродром „Никола Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 07.08.2023
Пратите нас
Приликом синоћне ненајављене провере таксиста, од стране полиције и Комуналне милиције, код Аеродрома „Никола Тесла“, против четири особе је написана одговарајућа прекршајна и кривична пријава, одузета су два возила под сумњом да је њима почињено кривично дело, а код једне особе пронађени су нож и сузавац, саопштио је МУП.
Провера таксиста је резултат рада заједничке радне групе за сузбијање „дивљих“ таксиста, коју су у априлу формирали Министарство саобраћаја и Министарство унутрашњих послова.
На аеродрому важи посебан режим рада таксиста, па је полиција од њих тражила на увид дозволу за превоз са аеродрома, као и ваучер за превоз путника.
„Од почетка рада радне групе, такси превоз на аеродрому је уређен контролним системом, рампама, као и посебним прилазом за такси возила“, истакао је МУП у саопштењу.
Вршилац дужности помоћника Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Иван Дивац, рекао је да се од формирања радне групе спроводе константне акције на аеродрому.
„Поред тога врше се и појединачне контроле као што је ова вечерас када је организован пункт. Оно што сви знамо је да је одређена група таксиста зарађивала велике количине новца и они неће тако лако одустати и то говори податак да и три месеца након формирања радне групе постоје групе које мисле да могу да раде мимо прописа и правила“, каже Дивац.
Према његовим речима, порука свима је да држава неће одустати, да ће акције бити настављене и да неће бити крађе путника који долете у Србију.
Аеродром „Никола Тесла“ - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
ДРУШТВО
Шта је потребно урадити пре лета: Аеродром "Никола Тесла" саветује путнике
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала