- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Пешић задовољан испуњеним циљем: „Донеће нам добре ствари“

© Sputnik / Лола ЂорђевићСелектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
Пратите нас
Светислав Пешић, селектор кошаркаша Србије, био је задовољан после тријумфа над Грчком у мечу Акрополис купа одиграном у Атини. Искусни стратег акценат је ставио на одбрану, као нешто што би могло да донесе добре ствари на терену у будућности.
Пала је Грчка резултатом 71:64 пред Богданом Богдановићем, Милутиновом, Гудурићем и осталима, у мечу у ком је Србија имала успоне и падове.
Пешић је истакао одбрану од транзиције као изузетно битну ствар.
„Одлични смо били у овом сегменту, што нам је био и први циљ и задатак за овај период и ову утакмицу. Само шест поена из контре за тим који одлично игра у транзицији, то је одлично, комуникација је била одлична. Ако уложиш концентрацију у одбрану, добићеш добре ствари на терену. Имали смо одређени број изгубљених лопти, није алармантно, али мораћемо да попричамо о овоме“, додао је селектор Србије.
Никола Милутинов предњачио је у скок игри Србије, а двобој у Атини окончао је са дабл-дабл учинком од 14 поена и 10 ухваћених лопти. То је такође обрадовало Пешића.
„Појачали смо игру на скоку након што је Грчка у овом сегменту доминирала током првог полувремена. Касније смо то успели да исконтролишемо и да сведемо Грчку на три поена из друге шансе. Ово је јако битан меч за младе играче, пре свега, лаи и искусне попут Богдана Богдановића. Видно је да поједини играчи морају да се привикну на игру у Европи. Окрећемо се мечу са Италијом и осталим утакмицама до почетка Светског првенства“, рекао је Пешић.
Србија наредни меч на Акрополис купу игра у среду против Италије од 18 часова и 45 минута.
Тај сусрет можете да пратите уживо у текстуалном преносу уз Спутњик спорт.
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Србија видела успоне и падове Орлова –срушена Грчка у Атини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала