- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Бивши аналитичар ЦИА: Зеленском су дани одбројани, неће се извући жив

© AP Photo / Efrem LukatskyУкрајински председник Владимир Зеленски
Украјински председник Владимир Зеленски - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе тешко да ће оставити украјинског лидера Владимира Зеленског у животу након неуспеха Оружаних снага Украјине на фронту, изјавио је бивши аналитичар ЦИА Лари Џонсон у емисији „Џаџинг фридом“ на Јутјубу.
„Мислим да су му дани одбројани. Не видим да Зеленски има шансе да се спасе. Нећемо му дозволити да из овог сукоба изађе жив“, оценио је Џонсон.
Према његовим речима, у историји има много примера како су САД издале владе земаља које су биле у вазалној зависности од њих.
Џонсон је додао да након неуспеха контраофанзиве украјинских снага западни савезници све чешће критикују кијевске власти због њихових дејстава.
„Ако смо раније Зеленског издизали изнад Винстона Черчила, сада покрећемо питање о његовој зависности од наркотика и корупцији у земљи“, закључио је бивши аналитичар ЦИА.
Швајцарски лист „Neue Zürcher Zeitung“ објавио је раније да су због пропасти украјинске контраофанзиве западни партнери почели да траже објашњења од Зеленског. У чланку се наводи да политички опстанак лидера кијевског режима тренутно зависи од испуњења обећања да ће вратити изгубљене територије.
Портпарол Министарства одбране Русије генерал-потпуковник Игор Конашенко саопштио је раније да је Кијев од почетка контраофанзиве, у периоду јун-јул, Кијев је изгубио преко 43.000 војника. Поред тога, украјинска војска изгубила је 76 америчких артиљеријских система М777, 84 самоходне артиљеријске хаубице из Пољске, САД, Француске и Немачке.
Зграда Државне думе Русије - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
РУСИЈА
Председник Думе: Зеленског чека судбина Сакашвилија
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала