- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Богдан архивирао Јокића: „Не плашимо се, отварају се врата другима“

© Sputnik / Лола ЂорђевићБогдан Богдановић
Богдан Богдановић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Капитенски је Богдан Богдановић предводио Србију до тријумфа на премијери Акрополис купа против Грчке - 71:64. Ас Атланте Хокс убацио је 15 поена уз седам скокова и пет асистенција, а новинаре после меча у Атини занимало је како се Орлови привикавају на игру без ударних полуга - Николе Јокића и Василија Мицића.
Кога нема без њега се може и мора каже стара народна. Њом се очигледно руководи и бивши ас Партизана и Фенербахчеа, који је врло отворено и јасно причао о одлуци Јокића и Мицића да узму лето за одмор и не ставе се на располагању селектору Светиславу Пешићу и Србији.
„Не размишљамо о томе, прошло је време када јесмо. Имамо допбре играче, попут Милутинова. Не плашимо се да ћемо раније испасти због њихових изостанака. Морамо да се такмичимо и размишљамо позитивно. Овде су момци који не би играли много да су Јокић и Мицић ту. Када неко недостаје, отварају се врата за друге да се докажу“, рекао је Богдановић за грчке медије после тријумфа Орлова над Хеленима.
Видело се у двобоју Србије и Грчке да је Богдановићу и саиграчима потребно време да се адаптирају на све што носе тешки европски мечеви после напорних припрема и мечева иза "затворених врата“.
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Готово је – „српски син“ се обећао вицепрваку Европе
"Увек је другачије. Потребно ми је мало времена да се навикнем на све. Одиграли смо пријатељску утакмицу са Грцима са којима се одлично познајемо. Сви су покушавали да нађу своју игру и да се навидкну један на другог. Хемија је јако важна“, истакао је искусни 30-годишњи бек и нови капитен Србије и похвалио Грке.
„Добили су много репрезентативаца кроз ФИБА квалификације. Чврст и тежак противник, који је добио и на брзини. Одлично знају како да играју добру кошарку, а знамо да на њих можемо да налетимо у четвртфиналу Мундобаскета. Увек је лепо играти у Атини, Грци су увек добри домаћини“, закључио је разговор Богдановић.
Србија ће у среду од 18 часова и 45 минута играти други, уједно и последњи меч на Акрополис купу, а ривал ће јој бити селекција Италије.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Богдан Богдановић  после погођене тројке против САД - Sputnik Србија, 1920, 08.08.2023
СПОРТ
Србија видела успоне и падове Орлова –срушена Грчка у Атини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала