Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Брнабићева разговарала са Пичом, пренела шта је услов за наставак процеса нормализације са Приштином

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПредседник Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуартом Вилијамом Пичом
Председник Владе Републике Србије Ана Брнабић састала се са специјалним изаслаником Уједињеног Краљевства за Западни Балкан Стјуартом Вилијамом Пичом - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Услов за наставак процеса нормализације односа Београда и Приштине је испуњавање претходно договорених обавеза, изјавила је премијер Србије Ана Брнабић на састанку са специјалним британским изаслаником за Западни Балкан Стјуартом Пичом.
Брнабићева је навела да је то једини начин за превазилажење отворених питања и постизање узајамно прихватљивог решења и истакла да очување мира и стабилности представља основни приоритет Београда.
Како је саопштила Канцеларија Владе Србије за сарадњу с медијима, Брнабићева и Пич су разговарали о унапређењу билатералних односа и ситуацији у региону.
Ана Брнабић је изразила опредељеност Србије за наставак јачања сарадње са Уједињеним Краљевством и истакла значај економске сарадње.
Она је навела да је трговина услуга током 2022. године превазишла милијарду и 300 милиона евра укупне вредности и указала на важност продубљивања сарадње у областима образовања, културе, науке, ИТ сектора и енергетике за билатералне односе.
Брнабићева је истакла да је регионална сарадња један од спољнополитичких приоритета Србије на чему интензивно ради.
Стјуарт Пич је изразио опредељење Уједињеног Kраљевства за очување мира и напретка региона, као и да Лондон подржава Берлински процес и све друге иницијативе које доприносе унапређењу конкретне сарадње у региону.
Састанку је присуствовао и амбасадор Уједињеног краљевства у Београду Едвард Фергусон, додаје се у саопштењу.

Погледајте нашу емисију:

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала