- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Осветник Новак има три милиона разлога да покори Њујорк

© AP Photo / Kirsty WigglesworthНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Организатори последњег Гренд слема у сезони УС Опена, саопштили су да ће овогодишњи турнир у Њујорку имати рекордан наградни фонд који ће износити 65 милиона долара, што је чак пет милиона више у односу на прошлу годину. Победницима у мушкој и женској конкуренцији припашће округло три милиона.
Самим тим, Новак Ђоковић ће имати три милиона разлога да покори Њујорк после паузе и неправде која му је нанета, због забране уласка у Сједињене Америчке Државе као невакцинисаном странцу од вируса корона.
Када је коначно Америка укинула апсурдно правило у мају, најбољи тенисер свих времена је потврдио да ће коначно заиграти у Њујорку, где ће уз Карлоса Алкараса бити главни фаворит за подизање трофеја.
Ђоковић је на Вимблдону пропустио прилику да се додатно одлепи од Рафаела Надала и да оде на 24 највеће титуле, пошто га је у финалу савладао управо поменути талентовани Шпанац Алкарас.
Новак претходне две године није освајао трофеј у Њујорку. Прошле је у његовом одсуству најбољи био Алкарас, док је годину раније у финалу српски тениски ас поражен од Руса Данила Медвева.
Организатори УС Опена саопштили су да је наградни фон порастао за 15 одсто у односу на прошлу годину. Осим будућих шампиона, и остали играчи ће инкасирати више новца него што је раније био случај.
Само учешће и појављивање у жребу донеће сваком по 81,5 хиљада долара, а шампиони у дублу ће бити богатији за 700 хиљада долара.
Војводина - Партизан, фудбал - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Неочекивани сусрет на аеродрому: Легенда испратила Партизан за Баку /фото/
Динамо Загреб - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
СПОРТ
Хрвати у страху после убиства у Атини: „Можда да кажемо да смо Срби“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала