- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

Овако није било пола века: Катастрофа на северу Европе /видео, фото/

© AP Photo / Cornelius Poppe/NTB ScanpixПоследице катастрофалног невремена у Норвешкој
Последице катастрофалног невремена у Норвешкој - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
Норвешка је евакуисала хиљаде људи јер су реке нарасле до највиших нивоа у последњих 50 година, а куће и пословни објекти су потопљени или су их однеле бујице. Главни путеви су затворени, а железничке услуге су обустављене у великим деловима на југу земље јер су се реке излиле из корита.
Власти су упозориле на нове поплаве које би могле уследити у надолазећим данима док се вода креће према нижим обалним регијама.
Округ Инландет, једно од најтеже погођених подручја у Норвешкој, саопштио је да су бројни људи изоловани због поплава и да хитне службе можда неће моћи одмах да дођу до свих којима је потребна помоћ.
„Налазимо се у ванредној ситуацији националних размера“, саопштио је градоначелник Инландета Ауд Хове.
Влада је данас одлучила да мобилише више хеликоптера за акције евакуације, саопштило је министарство правосуђа и јавне безбедности. Норвешке власти рекле су да засад нема забележених смртних случајева.
Јаки ветрови, снажна киша и клизишта погодили су последњих дана и Финску и Шведску, као и још неке прибалтичке државе, пренео је Индекс.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала