- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

У Рашкој одузето и еутаназирано 19 прасића непознатог здравственог статуса и порекла

© Tanjug / Оксана ТоскићПрасићи
Прасићи - Sputnik Србија, 1920, 09.08.2023
Пратите нас
На територији општине Рашка данас је,спречен покушај нелегалног транспорта 19 прасади непознатог здравственог статуса и порекла, која су одмах одузета и еутаназирана у циљу спречавања ширења афричке куге свиња (АКС).
Саобраћајна полиција је на магистралном путу Рашка - насеље Власово зауставила приватно возило, које је превозило прасад која су наводно купљена у Александровцу, а превожена су без ушних маркица и законом прописане документације за животиње у промету, саопштило је Министарство пољопривреде.
О свему је одмах обавештено Основно јавно тужилаштво у Рашкој, а против одговорног лица, возача, биће поднета кривична пријава.
Из Министарства подсећају да је недавно заједничком акцијом Републичке ветеринарске инспекције, саобраћајне полиције и Тужилаштва спречен транспорт потенцијално заражених свиња на територији града Чачка.
Кривични законик предвиђа новчану казну или затвор до две године за оне који не поступају по прописима, одлукама или наредбама којима се одређују мере за сузбијање или спречавање заразних болести животиња, навело је Министарство, пренео је Танјуг.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала