- Sputnik Србија, 1920
МУЛТИМЕДИЈА
Када слика говори више од хиљаду речи! Кроз Спутњикове фото-галерије, инфографике и други мултимедијални садржај сагледајте свет из другачије перспективе.

ИНФОГРАФИКА Африка пред великим ратом: Ко напада, а ко брани Нигер

Пратите нас
Побуњеници у Нигеру су 26. јула објавили да смењују Мухамеда Базума са места председника земље, затварају границе, уводе полицијски час, суспендују устав и забрањују политичко деловања партија. Они су 28. јула саопштили да је шеф државе постао генерал Абдураман Тијани. Током пуча он је предводио председничку гарду, чије су јединице притвориле и настављају да држе Базума.
Лидери већине западних земаља и регионална организација Економска заједница западноафричких држава (ЕКОВАС) осудили су пуч. При томе ЕКОВАС је навео да би могао да прибегне војној интервенцији у Нигеру, али само као последње средство.
Москва сматра да је важно спречити деградацију ситуације у Нигеру. „Приликом тражења начина за решавање конфликта у Нигеру, настављамо да полазимо од принципа: афрички проблеми – афричко решење. Надамо се да ће бити уложени напори преко Афричке уније и подрегионалних организација“, нагласила је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Погледајте у инфографици Спутњика ко од суседних држава постао савезник побуњеника у Нигеру и ко жели да свргнутог председника врати на власт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала