- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

НИС: Примењена нова технологија која скраћује време израде нафтних бушотина /фото/

Пратите нас
Примена нове технологија (ECO дигиталне платформе) у процесу мониторинга и контроле израде бушотина омогућава потпуну аутоматизацију процеса даљинског праћења и контроле израде бушотина и скратиће време ископавања за око пет одсто, саопштила је компанија НИС.
Из НИСнаводе да настављају са спровођењем процеса дигиталне трансформације у свим областима пословања, а да та дигитална платформа даје пуну контролу над процесом израде бушотине.
„То омогућава примену мера оптимизације процеса бушења. Конкретно, примењене мере оптимизације резултирале су скраћењем времена израде бушотине за око пет одсто, а све бушотине су завршене успешно“, истичу из компаније.
Директор Департмана за бушење и бушотинске радове Урош Кокотовић сматра да је ова дигитална платформа донела је потпуно нов приступ и промену концепта мониторинга процеса израде бушотине.
„Систем предиктивне аналитике праћен ‘смарт аларм’ системом је оно што прави кључну разлику у односу на конвенционални приступ контроле бушења. Осим тога, овај софтвер омогућава бржу и поузданију анализу, при чему је простор за људску грешку знатно смањен. Генерално, процес рада је битно поједностављен, а мануелни приступ аналитици замењен је аутоматским“, навео је он.
НИС је процес дигитализације и аутоматизације израде бушотина започео још 2019. године реализацијом пројекта „Online Drilling“, а сада је постојећи систем мониторинга унапређен имплементацијом ECO дигиталне платформе.
Овај пројекат компаније НИС биће представљен на форуму у Абуд Дабију који ће бити одржан од 2. до 5. октобра.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала