Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Орлић поручио деци из Хрватске да са собом понесу љубав према Србији

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆПредседник Народне скупштине Владимир Орлић са децом из Хрватске.
Председник Народне скупштине Владимир Орлић са децом из Хрватске. - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Председник Народне скупштине Владимир Орлић данас је деци из Хрватске, која су била гости у Дому Народне скупштине, рекао да треба са собом да понесу љубав према Србији и сазнање колико је она лепа данас и колико ће бити све лепша, јер је решена да се развија на тај начин.
"Они међу вама који су већ боравили у Србији и Београду знају данас за много тога шта могу да виде, што у неким претходним годинама нисмо имали. То се односи и на велелепни Београд на води, многе друге ствари које смо изградили, посебно оно о чему ми причамо ових дана када смо представили како ће да се развијају главни град и наша земља у наредне четири године", рекао је Орлић.
Он је деци из Хрватске казао да долазе што чешће како би пратили развој Србије, како би у њему уживали и додао да све то припада и њима.
"И са новим великим националним стадионом, и са великим сајамским простором, изложбом светског гласа и реномеа EXPO 2027, фантастичним новим станицама и музејима, многим дивним стварима за које би било важно да долазите у нашу земљу што чешће како бисте пратили тај развој Србије и како бисте у њему уживали. Важно је због тога што све то припада и вама и све то јесте и ваше", навео је Орлић.
Председник Народне скупштине је деци поручио да у местима у којима живе буду вредна, марљива, да посвећено уче и поштују се са комшијама.

"Уколико буде начина потрудите се да сутра и ви за Србију учините нешто. Знајте да сте увек дочекани раширених руку и у Дому Народне скупштине и за вас су врата широм отворена", рекао је Орлић.

Заменика председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић, објаснио је деци да је Одбор тело унутар скупштине које се бави питањем Срба у региону.
Вујадиновић је деци рекао да се од њих очекује да буду првенствено добри ђаци и добри спортисти и да тамо где живе у Хрватској чувају српско име и презиме и поштују државу у којој живе, преноси Танјуг.
"Али да се никада не стидите да кажете да сте оно што јесте, припадници српског народа, али верујем и од вас многи држављани ове државе", истакао је Вујадиновић.
Према његовим речима, оно што одређује идентитет једног народа у 21. веку јесте држављанство.
"Јако је битно када се вратите вашим кућама да пренесете родитељима да у складу са законима у земљи у којој живите узмете српско држављанство и једном заувек ставите тачку на то шта сте и којем народу припадате", закључио је Вујадиновић.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала