- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Осумњиченом за убиства у Младеновцу продужен притвор за још три месеца

© Tanjug / OMK MUP REPUBLIKE SRBIJEОружје нађено приликом претреса викендице у којој је ухапшен масовни убица из Младеновца
Оружје нађено приликом претреса викендице у којој је ухапшен масовни убица из Младеновца - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
За још три месеца продужен је притвор У.Б. (21), који се сумњичи да је у пуцњави 4. маја у околини Младеновца убио деветоро и ранио 13 мештана, након што је Апелациони суд одбио жалбу на претходну одлуку коју је поднео његов бранилац.
Апелациони суд у Београду, након одржане седнице већа 8. августа, одбио је као неосновану жалбу браниоца окривљеног и потврдио првостепено решење, саопштио је Апелациони суд у Београду.
Како је наведено, из списа предмета и свих до сада прикупљених доказа, произлази постојање основане сумње да је окривљени извршио кривично дело тешко убиство, кривично дело неовлашћена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја, кривично дело отмица и кривично дело неовлашћено коришћење туђег возила.
Правилан је закључак из првостепеног решења да постоје околности које указују на то да ће се окривљени крити, односно дати у бекство и утицати на неиспитане сведоке, уколико се нађе на слободи, каже се у саопштењу.
"Апелациони суд налази и да имајући у виду радње за које је окривљени основано сумњив, које су предузете у релативно кратком временском периоцу и у континуитету, а којима је испољио нарочиту упорност, истрајност, безобзирност, бруталност и одсуство емпатије према оштећенима, остављајући без икакве помоћи и напуштајући лице места догађаја, уз испољавање високог степена криминалне воље, све наведене околности представљају особите околности које указују да ће окривљени, у случају боравка на слободи, у кратком временском периоду поновити кривично дело", наводи се у образложењу одлуке Апелационог суда.
Како се истиче, суд је пошао од тога да су о догађају информисали сви штампани и електронски медији у Србији и да је о наведеном обавештена читава јавност Србије, као и чињенице да је окривљени основано сумњив да је наведене радње предузео дан након пуцњава у ОШ "Владислав Рибникар" у Београду која се догодила 3. маја, када је ученик исте школе лишио живота девет ученика и домара и када је већ постојало узнемирење јавности и грађана на територији целе Републике, додатно изазвао и развио осећај личног страха, неспокојства и сигурности, преноси Танјуг.
У конкретном случају Апелациони суд налази да и даље постоји узнемирење јавности које је таквог интензитета да може угрозити несметано и правично вођење кривичног поступка, с обзиром на то да се критични догађај одиграо пре нешто више од два месеца.
Полицијски форензичари на месту пуцњаве у дворишту школе Момчило Живојиновић у селу Дубона код Младеновца - Sputnik Србија, 1920, 27.07.2023
ДРУШТВО
Продужен притвор осумњиченом за масовно убиство у Младеновцу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала