- Sputnik Србија, 1920, 24.01.2022
КУЛТУРА
Рубрика која прати културне феномене и догађаје, ствараоце и личности који својим делом креирају савремену културну сцену у земљи и у свету.

Почео Нишвил џез фестивал

Пратите нас
Нишвил џез фестивал почео је вечерас наступима Спич проџект оркестра и Мауро Сигура квартета са Луком Аквином на "Ерт/Скај" бини.
Програм главне фестивалске бине вечерас су обележили и Драгомир Миленковић Јога и Хазари са Бата Кандом, као и кубански џез музичар Роберто Фонсека, а ту су и Дубиоза Колектив и Палкс.
У Танјуговој анкети међу посетиоцима Нишвила бројни су истакли да долазе на фестивал од првог издања, а један је приметио да је током његовог трајања "Ниш дефинитивно другачији град".
Посетиоци су признали и да се осећају свечано током Нишвила, неки су дошли из иностранства на фестивал, попут једног Руса који каже да је жељан рока и џеза, а трећи очекују добре извођаче, попут Дубиозе колектив.
"Треба више културних дешавања, да се то више цени у друштву. Култура је некако изгубила на значају. Треба млади бендови да добију пажњу, да се чују", рекао је један посетилац.
Мишљење неких посетилаца је и да је Нишвил међународни фестивал који има своју традицију и који "треба да остане у Нишу, да ценимо оно што је добро".
Опен бина Нишвила прве вечери је донела наступе домаћих састава Лапландера, Војвођанског блуз бенда, Магнитуда и Брокен флауер, а "Шабан енд Балкан брас" бина Балканских жица, Оркестра Мануела Аметовића, Омладинског брас бенда Соса и Лоле, БИД бенд, као и Фејт и Бранка.
Од неколико мањих бина, Нишлије су могле посетити "Мјузеум јут" са свиркама Генерације З, Шорт репортса, Деси Џеси и Финеганс вејка-
Фестивал Нишвил траје до 13. августа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала