- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

У Ротердаму заплењено осам тона кокаина у контејнеру са бананама

© AP Photo / Openbaar Ministerie, Netherlands Public Prosecution ServiceУ Ротердаму заплењено осам тона кокаина у контејнеру са бананама
У Ротердаму заплењено осам тона кокаина у контејнеру са бананама - Sputnik Србија, 1920, 10.08.2023
Пратите нас
Царинске власти у холандској луци Ротердам заплениле су више од осам тона кокаина, чија се улична вредност процењује се на око 600 милиона евра, саопштено је данас из ротердамског тужилаштва.
Кокаин је откривен 13. јула, скривен у контејнеру са бананама из Еквадора, а након заплене дрога је уништена, преноси Ројтерс.
Током истраге није ухапшен ниједан осумњичени, а агенција АП наводи да је саопштење ротердамског тужилаштва уследило дан након што је Еквадору убијен политичар познат по јавном ангажману против нарко-картела у тој земљи.
У јулском извештају Европског центра за праћење дрога и зависности, наведено је да процват трговине дрогом у Европи подстиче насиље и корупцију, преноси Танјуг.
Наглашено је да се у Европи заплењују рекордне количине кокаина и да су Ротердам и белгијска лука Антверпен ''главне капије'' којима дрога из Јужне Америке стиже у Европу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала