- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Абазовић: Не повлачим се из политике и ако не будем део нове власти

© Sputnik / Лола ЂорђевићДритан Абазовић,
Дритан Абазовић,  - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Председник црногорске владе у техничком мандату Дритан Абазовић озваничио је данас почетак радова на реконструкцији деонице пута Тиват-Јаз и поручио да жели да 44. Влада Црне Горе буде што пре формирана.
Он је на свечаности уприличеној овим поводом новинарима рекао да се не повлачи из политике и ако не буде део нове извршне власти.
“Волео бих да се влада формира што пре”, казао је Абазовић и поновио да ће бити дочекани са тортом, коју је раније обећао.
Абазовић је поновио и да што пре буде формирана 44. Влада Црне Горе, пре ће доћи до формирања 45. по реду извршне власти, чији ће његова Ура бити део.
На питање да ли ће се након формирања 44. владе повући из политике, Абазовић је одговорио питањем.
“Зашто бих се повлачио из политике... Ја сам у политици остварио све. У политику сам ушао да бих дао допринос да се Црна Гора мења на боље и буде чланица ЕУ и у том контексту желим да дам допринос”, казао је одлазећи премијер.
На питање да ли га је страх власника Бемакса и тужби које су најавили против њега, Абазовић каже да га ничега није страх и да њихове најављене тужбе доживљава као, како је рекао, "ујед комарца и губљење времена".
"Ја мислим да господин (адвокат Зоран) Пиперовић добро зарађује на њима и ако му је то крајњи ефекат нека је сретно...Ја сам ту, ја лично мислим да су ти људи кукавице. Свако ко се шета са наоружаним људима је кукавица”, рекао је Абазовић.
Он каже му службено обезбеђење смета и да га ускоро неће ни имати.
“Нека се они не секирају око рација нити око пиштоља нека се они секирају око других ствари за које и ја и они знамо шта је истина”, навео је Абазовић, пренео је портал РТЦГ.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала