- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Маск и Закерберг се неће борити у Колосеуму, али борба ће бити „староримска“

CC0 / Pixabay / Гладијатор
Гладијатор - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Директор Тесле Илон Маск изјавио је данас да ће његова планирана борба у рингу са ривалом милијардером Марком Закербергом бити одржана са древном римском тематиком, пошто је Италија наговестила да је спремна да то организује.
Министар културе Италије Ђенаро Санђулијано рекао је да је разговарао са Маском о организовању велике добротворне и историјски узбудљиве маифестације, пренео је Ројтерс.
Он није прецизирао шта ће то бити, нити када би манифестација могла бити одржана, рекавши само да се неће одржати у Риму.
Маск и Закерберг покушавају да договоре меч у мешовитим борилачким вештинама (ММА) од јуна, а у једном моменту Маск је напоменуо да ће римски Колосеум бити арена у којој ће борба бити одржана, али Италија је то демантовала.
Упркос томе, Маск је рекао да ће борба свакако имати ''староримску тематику''.

''Све у кадру камере биће древни Рим, дакле ништа модерно. Разговарао сам са премијером Италије и министром културе. Договорили смо се о епској локацији'', рекао је Маск, који је претходно најавио да ће борба бити стримована уживо на Твитеру.

Италијански министар културе навео је да сваки догађај мора да поштује и чува италијанску историјску баштину.
"Неће се одржати у Риму. Изнад свега, очекује се да ће значајна сума, много милиона евра, бити донирана двема важним италијанским педијатријским болницама, за јачање објеката и научна истраживања за борбу против дечијих болести. То ће такође бити прилика да глобално промовишемо нашу историју и археолошко, уметничко и културно наслеђе'', рекао је Санђулијано.
Участники ралли-рейда Шелковый путь - 2016 в пустыне Гоби - Sputnik Србија, 1920, 01.08.2023
СВЕТ
Илон Маск и даље сања о лету на Марс: Могли би да кренемо из пустиње Гоби
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала