- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Драма у БиХ: Мушкарац који је убио бившу супругу, оца и сина, а троје ранио извршио самоубиство

© AP Photo / Kemal SofticПолиција БиХ
Полиција БиХ - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Мушкарац који је у Градачцу, у Босни и Херцеговини, убио бившу супругу и још две особе и ранио још троје људи, извршио је самоубиство пред полицијом, саопштено је из Тужилаштва Тузланског кантона.
Осумњичени убица, идентификован као Нермин Сулејмановић, прво је убио своју супругу и све то преносио уживо на друштвеним мрежама.
Из Тужилаштва тузланског кантона је саопштено да је Сулејмановић ранио једног полицајца, још једног мушкарца и жену на различитим локацијама у Градачцу.
Сатима се одвијала прва драма у том месту на североистоку БиХ који је био под потпуном блокадом полиције. Према наводима медија, Сулејмановић је извршио самоубиство након што га је полиција опколила.
Сулејмановић се, и док је трајала потрага за њим, оглашавао преко друштвених мрежа и упућивао претње.
"Ко год ме икад пријавио полицији, није добро прошао. Можда неког и нисам стигао, али сад је крај", рекао је Сулејмановић у видео-поруци објављеној на Инстаграму*.
Потом је набројао кога је све убио у свом походу.

"Пуцао сам у полицајца, али побеже. Побеже са ‘шкодом’, нисам га могао стићи са ‘Бе-ем-веом’", казао је Сулејмановић.

Након оглашавања Сулејмановића у тренутку док је за њим трагала полиција, грађани Градачца су замољени да се склоне на сигурно место, а корисне информације јаве полицији.

Ко је Нермин Сулејмановић

Нермин Сулејмановић од раније је познат органима гоњења.
Он у дугогодишњој криминалној каријери има низ тешких дела. Током 2016. године за њим је Кантонални суд у Тузли расписао међународну потерницу због насилничког понашања над полицајцем.
Најпознатији је по томе што је 2014. године ухапшен у великој полицијској акцији ‘Никита’ скупа с још 10 дилера. Они су покушали прокријумчарити чак 806 килограма траве из БиХ за Хрватску. Организатор свега је био Албанац Гјовалин Вуксанај.
Раније, 2014. године, је био ухапшен у Градачцу као члан криминалне групе Емира Коџаге. На терет им је стављено да су се годинама бавили трговином дроге.
Сулејмановић је више пута привођен ради туча и насилничког понашања, а на друштвеним мрежама је објављивао и своје слике на којима се види како га полиција води с лисицама.
Осим криминалног, Сулејмановић има и спортску позадину. Прошлог лета је у Прагу освојио прво место у бодибилдинг такмичењу. У питању је било међународно такмичење ИФББ дајмонд куп, пише сарајевски портал Рапорт.
* Активности „Мета“ (друштвене мреже Фејсбук и Инстаграм) забрањене су у Русији као екстремистичке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала