- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Лидер Запорошке области: Имамо план – постаћемо стража Русије на Дњепру

© Пресс-служба Минобороны РФ / Уђи у базу фотографијаСпецијална војна операција у Украјини
Специјална војна операција у Украјини - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Запорошка област би требало да постане стражарски пункт Русије на Дњепру, изјавио је у интервјуу Спутњику вршилац дужности губернатора те области Евгеније Балицки.
Према његовим речима, власти региона су припремиле програм развоја области у наредних десет година, који ће се заснивати на партнерству државе и приватних компанија.

„Нисмо направили само програм, него и целокупан концепт. Узимајући у обзир то што је Запорошка област тренутно погранична област и што је она стражарски пункт Русије на Дњепру. Након више од годину и по дана од кад сам постао вршилац дужности губернатора Запорошке области, мој тим и ја смо припремили конструкцију. Акценат стављамо на улогу државе у економском развоју области. Наш главни задатак је да створимо стражу на југу Русије за коју ће најважнија бити безбедност: физичка, економска и прехрамбена“, рекао је он.

Подвукао је да је регион добио јединствену фансу за развој економије.
„Желимо да понудимо програм као конструкцију за све будуће земље које ће бити ослобођене од украјинског нацизма. Предлог је да ми узимамо одређене фарме и да их предајемо држави, а држава на основу државно-приватног партнерства земљу предаје конкретном фармеру“, истакао је Балицки.
Додао је да ће на тај начин држава имат већи део имовине и конторлу над ситуацијом.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала