- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сезона једва да је почела, а Војводина званично има новог тренера

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIЖВојводина - АПОЕЛ, Лига конференција
Војводина - АПОЕЛ, Лига конференција - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
Пратите нас
Српски стручњак Ранко Поповић званично је постао нови тренер фудбалера Војводине, саопштио је клуб из Новог Сада. Он је на тој позицији заменио Радослава Батака, а уговор је потписао до краја текуће сезоне.
Дебитоваће у недељу када Војводина гостује Напретку у Крушевцу.
„После дужег времена поново сам у Србији и ужелео сам се мало своје земље и рада овде. Хвала свима на добродошлици и на лепим речима. Не бих много да причам, драго ми је што сам дошао у овако велики клуб. Све информације које сам добио су позитивне, клуб је стабилан и одлично организован захваљујући председнику Драгољубу Збиљићу. У свету је то нормално, али овде није мала ствар да се све обавезе на време измирију, а то потврђује да је клуб стабилан и у сигурним рукама. Уједно, то је предуслов за добру атмосферу у клубу, а она је битна за резултате", рекао је Поповић на промоцији.
Узбуђен сам и захвалан сам на почетку новог пројекта, једва чекам да упознам играче и да почнемо да радимо и да поставимо Војводину тамо где јој је место, додао је он.
„Гледам нашу лигу, иако нисам дуго био овде, тако да имам довољно информација да стартујемо како треба. Наш главни интерес је да изгледа онако како треба и онако како навијачи желе да изгледа".
Он се потом осврнуо на предстојећу утакмицу са Напретком.
„Невезано само за ову утакмицу која је пред нама већ и за сваку следећу, моја нека фудбалска и животна филозофија јесте да је терен једино мерило. Играчи имају таленат и квалитет и треба да им помогнемо да то покажу на терену. Као спортиста и као човек, играм сваку утакмицу да победим, а не да је не изгубим. Ово можда звучи препотентно, али с обзиром на име и квалитет који има Војводина, ми морамо тако сви да размишљамо. Ми морамо да дамо све за победу, на свакој утакмици", поручио је Поповић.
Поповић је бивши фудбалер Партизана, Спартака, Етникоса и Штурма, а тренерски занат и каријеру градио је у иностранству и долази са богатим међународним искуством.
Након што је седео на клупи Спартака у сезони 2008/09, најдуже је радио у Јапану, где је водио Токио, Осаку, Оиту Триниту, а у два наврата је предводио Машиду, у којој је имао и последњи ангажман.
Једну сезону провео је на клупи тајландског Бурирама, са којим је освојио Лига куп, а по једну сезону водио је и индијски Пуне сити, аустријски Санкт Пелтен и шпанску Сарагосу.
Доналд Трамп са дресом Црвене звезде - Sputnik Србија, 1920, 11.08.2023
СПОРТ
Нови навијач Црвене звезде – Доналд Трамп
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала