- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арсенал одговорио Холанду и Ситију – трка је почела

© AFP 2023 / TOSHIFUMI KITAMURAЕрлинг Холанд
Ерлинг Холанд - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Пратите нас
Манчестер Сити отворио је Премијер лигу победом од 3:0 на гостовању Барнлију, а потом је Арсенал савладао Нотингем Форест са 2:1 (2:0) и тако званично објавио: трка је почела! Прошле сезоне су Грађани прошли први кроз циљ, али Тобџије су спремне сада да одговоре.
Арсенал је прилично лако стигао до прва три бода у сезони. Већ у 26. минуту домаћи тим повео је са 1:0 голом Нкетије на асистенцију Габријела Мартинелија, а шест минута касније Сака је подигао на 2:0.
После тога се већ није постављало питање победника на овом дуелу, Арсенал је само требало до краја да одради посао и сачува предност што је и учинио.
Јесте Нотингем голом у 82. минуту преко Авонијиа унео малу неизвесност, али Арсенал себи није допустио да киксне већ у првом колу.
Дан раније, фудбалери Манчестер ситија победили су Барнли резултатом 3:0 на Турф Муру и на најбољи могући начин започели нову премијерлигашку сезону.
Поново је Сити на крилима Ерлинга Холанда дошао до тријумфа, а норвешка гол машина је већ у првом полувремену са два ефектна гола решила питање победника.
Играо се 4. минут утакмице када је Робокап из Норвешке начео домаћина на асистенцију Родрија.
Упркос томе што су већ у 23. минуту остали без мозга тима, Кевина де Брујнеа, то их није омело да наставе да мељу противника и у 36. минуту је поново Холанд затресао мрежу, овог пута на асистенцију Алвареса, и то на веома леп и атрактиван начин.
Већ тада је било познато питање победника.
Делује да ће Сити бити главни конкурент за освајање шампионске титуле, баш као што је то био случај и у претходним сезонама. Видећемо да ли Арсенал може да му помрси рачуне.
Узбуђење је загарантовано!
Хари Кејн - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
СПОРТ
Крај саге и акција: црни смокинг, лептир машна и – деветка на леђима /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала