- Sputnik Србија, 1920
Мундобаскет 2023
Светско првенство у кошарци 2023. одржава се од 25. августа до 10. септембра на Филипинима, у Јапану и Индонезији. Сва дешавања са Мундобаскета пратите уз Спутњик спорт.

Американци понизили Словенију – а Лука је морао да гледа са клупе

© AP Photo / LM OteroЛука Дончић
Лука Дончић - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
Кошаркаши Сједињених Америчких Држава победили су селекцију Словеније у припремној утакмици пред Светско првенство убедљивим резултатом 92:62 (27:20, 20:11, 20:18, 25:13). Лука Дончић, најбољи кошаркаш у тиму Словенаца, није играо због предострожности.
Уколико је било дилеме о томе какав тим Сједињене Америчке Државе шаље на Мундобаскет, сада је више нема.
Американци су били доминантни током целе утакмице, док су Словенцима једва остављали прилику за шут који је углавном морао да буде изведен из тешке позиције. Доминирали су у нападу, а велика се разлика види посебно у офанзивним скоковима, Америкаци су имали 12, Словенци само четири.
Током прве деонице Словенци су успевали да парирају америчком тиму и разлика је после првих десет минута била седам поена, али се попела на двоцифрену већ у другој деоници.
Све је то могао само да гледа Лука Дончић који је претходно у утакмици са Шпанијом добио ударац па тако из предострожности није играо против Американаца што му је вероватно тешко пало када је видео колико се његов тим мучи.
Највеће проблеме у нападу је задавао Ентони Едвардс који је уписао 15 поена, четири скока и три украдене лопте. У репрезентацији Словеније најефикаснији је био Грегор Глас, бивши кошаркаш Партизана, који је постигао 14 поена.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
 Алекса Аврамовић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
Мундобаскет 2023
Нови пресек са лошим вестима – Орлови пали на листи фаворита за освајање Мундобаскета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала