- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Америчка битка за престо

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона
Новак Ђоковић Карлос Алкарас финале Вимблдона - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
Пораз Карлоса Алкараса у Торонту по шпанског тенисера није страшан по питању бодова на АТП листи јер их није бранио пуно, међутим тим поразом Карлос је Новаку Ђоковићу поклонио лепу шансу за повратак на прво место.
На Мастерсу у Синсинатију Новак Ђоковић могао би да освоји бодове који би га вратили на прво место АТП листе, а најбоље од свега је што се за се пита он, а не Карлос Алкарас као што је у претходном периоду чешће био случај.
На новој АТП листи Шпанац ће после елиминације у Торонту имати 9.395 поена, а Новак тачно 600 мање од њега, међутим све би могло да се промени после Синсинатија где је Алкарас прошле године стигао до четвртфинала, док Новак не брани бодове.
Заједно са Синсинатијем и УС Опеном млади шпански тенисер брани 2.180 јер је прошле године освојио титулу на последњем Гренд слему у сезони, док српски ас може да буде само на добитку јер се враћа на америчко тло после две године.
Уколико Шпанац освоји титуле и у Синсинатију и на УС Опену он би имао 10.215 поена, међутим то му не би било довољно уколико у финалима оба турнира победи Новака који би у том случају био први.
Чак и у случају да Ђоковић стигне до полуфинала Синсинатија и финала УС Опена би био први јер би тако зарадио 10.355 поена.
Објективно би Новак на предстојећој америчкој турнеји требало да важи за већег фаворита јер је одморан после Вимблдона, а бетон је подлога на којој је током каријере правио импресивне резултате.
Са друге стране Шпанац је играо у Торонту где није блистао и мучио се и пре четвртфинала када га је елиминисао Томи Пол, па тако иако у Њујорку брани титулу, није приказао игру првог фаворита за Гренд слем трофеј.
У битку за прво место Србина и Шпанца могао би лако да се умеша неко трећи. Тешко да ће било ко моћи да запрети првим местом, али би елиминацијом једног могао да помогне другом.
Док ће Новаку редом потенцијално третити Алехандро Давидович Фокина, Алекс Де Минор, Јаник Синер, Данил Медведев или Холгер Руне, Алкарас такође неће имати лак посао.
Њега потенцијално чекају Џон Изнер, поново Томи Пол, Каспер Руд, Стефанос Циципас и Андреј Рубљов.
Мастерс у Синсинатију одржава се од 13. до 20. августа, док је последњи Гренд слем у сезони на програму од 28. августа до десетог септембра.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Данил Медведев - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
СПОРТ
Невероватно незнање и непоштовање према Медведеву: „Даниле, шта вам фали за Гренд слем титулу?“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала