- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак после две године поново у Америци – одмах је изашао пред публику /видео/

© AP Photo / Alberto PezzaliНовак Ђоковић Јаник Синер
Новак Ђоковић Јаник Синер - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
После две године Новак Ђоковић, најбољи српски тенисер, отишао је у Сједињене Америчке Државе, односно у Синсинати где ће играти на предстојећем Мастерсу у синглу и дублу са Николом Ћаћићем.
Новак Ђоковић игра први турнир после Вимблдона, а после припрема у Црној Гори српски ас стигао је у Синсинати где је већ имао и тренинг пред публиком која је како делује са нестрпљењем чекала његов повратак.
Један од највећих тенисера свих времена први пут је у Америци после две године јер му због одлуке да се не вакцинише није био дозвољен улазак у Сједињене Америчке Државе. Последњи меч на америчком тлу Новак је одиграо 2021. године када је у финалу УС Опена изгубио од Руса Данила Медведева.
Ове године Ђоковић је одлучио да се за УС Опен спрема у Синсинатију који ће му бити једини турнир пред последњи Гренд слем у сезони, а играће не само у синглу, већ и у дублу са српским тенисером Николом Ћаћићем.
После првог тренинга у Синсинатију Новак је имао пуне руке посла јер су га чекали навијачи којима је стрпљиво делио потписе.
Новак је турнир трофеј Синсинатија подигао два пута у каријери, 2018. и 2020. године, а ове сезоне пут ка титулу биће му изузетно тежак.
У првом колу српски ас је слободан, али у другом ће играти против Фокине или Ечеверија, затим у трећем потенцијално против Норија или Де Минора, да би га у четвртфиналу вероватно чекали тенисер попут Синера или Фрица. Медведев или Руне могли би да сачекају Новака у полуфиналу, док се очекује да финале буде реприза Вимблдона против Карлоса Алкараса, мада би могло да дође до изненађења јер Шпанац не блиста на бетону.
Погледајте ново издање емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
СПОРТ
Новак сазнао ривале на путу ка трофеју у Америци
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 12.08.2023
СПОРТ
Два шока у једној ноћи – Шпанац није научио лекцију, крај и за Руса
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала