Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Српска листа: Као по правилу, када злочинци не буду кажњени, злочини се понављају

© Sputnik / Бранкица РистићГораждевац: Мајка Ивана Јовића, који је убијен на реци Бистрици 13. августа 2003. године, на његовом гробу
Гораждевац: Мајка Ивана Јовића, који је убијен на реци Бистрици 13. августа 2003. године, на његовом гробу  - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
Пратите нас
Поводом 20 година од злочина у ком су непознати починиоци пуцали у српску децу која су се купала на реци Бистрици у Гораждевцу при чему су убили Ивана Јововића и Панта Дакића и ранили четворо деце, огласила се Српска листа наводећи да као по правилу, када злочинци не буду кажњени, злочини се понављају.
Нажалост, као и остали злочини над Србима и овај злочин је до данашњег дана остао без судског епилога и кажњавања одговорних за убиства и рањавање српске деце, наводе из Српске листе.
„Најстрашније од свега је чињеница да је овај злочин почињен пред очима десетине хиљада припадника међународних војних и полицијских снага које су дошле са мисијом да обезбеде мир и сигурност за све грађане, па и Србе“, истичу из Српске листе.
Да ствар буде гора, уместо да пронађу и казне одговорне, представници Еулекса, најскупље мисије Европске уније за владавину права, су обуставили истрагу и рад на овом предмету препустили косовским институцијама које никада до сада нису утврдиле одговорност ни за један напад на Србе, подсећају из Српске листе.
„Као по правилу, када злочинци не буду кажњени, злочини се понављају, тако смо били сведоци да 20 година касније, на Бадњи дан ове године, поново се пуца на српску децу, Стефана и Милоша Стојановића у селу Готовуша у општини Штрпце, који су Богу хвала преживели овај напад“, додаје се у саопштењу.
Осам месеци касније, иако постоје сви докази о кривици албанског припадника КБС који је без разлога и без имало људскости пуцао у Стефана и Милоша, нема пресуде за овај злочин, као и у свим нападима на Србе.
„Док Срби на Косову и Метохији, а посебно у Гораждевцу оплакују Ивана и Панта, и надају се да ће одговорни бити изведени пред лице правде, а овакав злочин неће никада и никоме поновити остаје жал што ни на овом месту нема међународних представника који по правилу забораве да посете места страдања српског народа, или бар издају саопштење са истим жељама као и мештани Гораждевца, да се одговорни пронађу и казне, а овакав злочин не понови“, закључују из Српске листе.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала