- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Да ли сте Алахови робови“: Драма на 10.000 метара - Мухамед присилио авион да слети /видео/

CC0 / Pixabay / авион, илустрација
авион, илустрација - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Пратите нас
Путник на лету „Малезија ерлајнза“ ухапшен је након што је присилио авион да слети вичући путницима „Да ли сте Алахови робови?“
Драматични видео који се појавио на друштвеним мрежама приказује човека по имену Мухамед (а који себе назива „Алаховим робом“) како урла на путнике. У једном тренутку потпуно је побеснио и упирући прстом у једног човеканаредио му је: „Реци! Изговори то!“, пише „Дејли мејл“.
Уплашени путници на лету MH122 Airbus-a330 из Сиднеја за Куала Лумпур испричали су да је мушкарац у једном тренутку откопчао свој ранац и гурнуо руку унутра као да ће из торбе да извади нешто опасно.
Посада авиона касније је прегледала ранац, али у њему срећом нису нашли ништа спорно.
Авион је био присиљен да поново слети у Сиднеј мало пре четири сата после подне по локалном времену и одмах су га окружили припадници безбедносних служби, док су путници премештени у други део авиона.
Мушкарца старог 45 година који је викао полиција је убрзо ухапсила.
Путници који су били у авиону касније су на Твитеру објавили да су сви изведени из авиона и смештени у аеродромску чекаоницу као и да ће их полиција све испитати пре него што добију нова упутства.
На снимку се види како се бесном путнику супротставља један члан кабинског особља, а у опису стоји:
„Аеродром у Сиднеју малтретира овај лудак. Молим се да сви прођу неповређени. Где су службе безбедности? Прошло је већ сат времена откако је авион поново слетео у Сиднеј“.
У другом објављеном видеу, исти је путник додао:
„Овај лудак постаје све агресивнији, а јадни људи у авиону и даље чекају да га безбедносне службе одведу пред Алаха. Штачека авион уСиднеју?“
Други је путник написао:
„Овог човека је требало зауставити још на улазу пре укрцавања у авион. Његови поступци су од почетка узнемирујући. Авион је морао да будевраћен у Сиднеј због овог идиота који је претио особљу авиона и путницима.“
Неки су путници рекли да су се осећали врло узнемирено кад су видели ватрогасне камионе око авиона идодали како би човеку који је претио, требало доживотно забранити летење авионом.
Портпарол аеродрома у Сиднеју је саопштио:
„Због догађаја овог после поднева, морали смо да откажемо 32 домаћа лета, док су други летови каснили у просеку 90 минута. Тренутно ниједан међународни лет није отказан. Молимо путнике да провере статус свог лета“.
Додали су да ће сви путници с лета MH122 бити пребачени на друге доступне летове.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала