- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Џон Болтон: Бајден и Запад одговорни за неуспех Кијева – те силне дебате су вас паралисале

© AP Photo / Jacquelyn MartinСаветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон
Саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Пратите нас
Неуспех Кијева када је реч о контраофанзиви темељи се на неодлучности западних савезника и лично америчког председника Џозефа Бајдена који својим одлукама само одуговлачи пораз Украјине, тврди бивши саветник америчког председника за националну безбедност Џон Болтон.
Он у ауторском чланку за „Волстрит џурнал“ наводи је да неспособност Украјинаца да остваре значајније успехе директно повезано са америчком стратегијом која је усмерена искључиво на обуздавање руских снага на фронту.
Притом, како каже, сталне дебате на Западу о сврсисходности испорука оружја Украјини и нуклеарне моћи Русије такође су изазвале код европских лидера „парализујући опрез“.
Болтон је уједно и нагласио да би Запад, а посебно Вашингтон, требало „радикало да ревидира своју политику санкција према Русији“.
„Теорије о ограничавању цена руске нафте су пропале, а западне санкције и даље се не поштују у пуној мери. САД и њене савезнице требало би да спроведу комплетну реорганизацију и модернизацију свих иструмената, процедура и људи који су одговорни за спровођење тих ограничавајућих мера“, навео је он у чланку.
Притом, упозорио је амерички политичар, Бела кућа би тербало да у своју стратегију инкорпорира и фактор Кине, будући да би завнични Пекинг, по његовом мишљењу, такође требало да уведе читав низ санкција против Русије.
Руска артиљерија, Запорошки правац, хаубица Гиацинт - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Специјална операција у Украјини
УЖИВО Погођена украјинска складишта са беспилотним чамцима
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала