- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Арапске паре прече од повратка „кући“ – Нејмар стиже код Сергеја

© AP PhotoНејмар
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Пратите нас
Још једна трансфер сага овог лета успешно је окончана! Бразилац Нејмар напустиће Пари Сен Жермен и појачаће Ал Хилал за који наступа наш Сергеј Милинковић-Савић.
Пари Сен Жермен и пребогати клуб из Саудијске Арабије договорили су све око обештећења које ће износити око 100 милиона евра, док ће крилни нападач зарађивати годишње око 25 милиона евра.
Остала се само још чиста формалност у виду лекарских прегледа које ће обавити 31-годишњи Нејмар.
Имао је испред себе брзоноги Нејмар опцију да се врати кући, односно да се врати у Барселону која га је хтела на позајмицу, али је брзо отпала таква могућност.
Управо је из престонице Каталоније 2017. године Бразилац стигао у Париз, а Пари Сен Жермен је тада платио рекордних 222 милиона евра.
Нејмар - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
СПОРТ
Арапске паре прече од повратка „кући“ – Нејмар стиже код Сергеја
После шест сезона проведених на Парку принчева Нејмар који је често муку мучио с повредама и није успео да одведе клуб од трофеја Лиге шампиона, одлучио се за ново поглавље у каријери.
Изабрао је да крене путем Кристијана Роналда, Карима Бенземе, Нгола Кантеа и Сергеја Милинковић-Савића, са којим ће бити саиграч у Ал Хилалу.
Нејмар је за Пари Сен Жермен одиграо 173 утакмице, освојио је 13 трофеја укључујући пет титула Лиге 1, али је изостао најважнији трофеј у европском фудбалу. ПСЖ је поражен од Бајерна у Лиги шампиона 2020. године.
ПСЖ је практично цео други део сезоне био без Бразилца који је оперисао скочни зглоб због тешке повреде лигамената, а екипи се прикључио у јулу на припремама.
Ипак, због сукоба с навијачима није био у првом плану новом тренеру Луису Енрикеу и све је наговештавало да ће уследити овакав расплет.
Тако ће после Леа Месија који је отишао у Америку, и Нејмар напустити париски дрим-тим, док ће Килијан Мбапе по свему судећи остати још једну сезону.
Фудбалери Партизана - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
СПОРТ
Невероватна асистенција чучњем – Немања је Партизанов херој из сенке /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала