- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Потпуни хаос у Сан Франциску: Аутомобили без возача се покварили и блокирали путеве /видео/

© AP Photo / Terry CheaАутомобили без возача блокирали путеве у Сан Франциску
Аутомобили без возача блокирали путеве у Сан Франциску - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Пратите нас
Прометна зона у Сан Франциску у којој се налазе барови и ресторани је у колапсу због неисправних такси возила без возача, само дан након што је одборена њихова већа употреба у граду.
Круз, у власништву Џенерал моторса и Вејмо, који су започели пројекат на Гуглу, сада могу путницима да наплаћују вожњу у Сан Франциску даноноћно, пренео је британски лист "Тајмс".
Локални званичници су се успротивили експанзији возила без возача из безбедносних разлога, указујући на низ инцидената у којима су се понашали немарно.
Такозвана роботакси возила блокирала су саобраћај, укључујући и возила Хитне помоћи у граду, што је довело до појаве дугих редова.
Чак 10 Крузових аутомобила без возача престало је да ради у петак увече у прометном насељу Норд Бич, а очевици су навели да се чекало 15 минута пре него што су се поново покренули.
Калифорнијска комисија за јавна предузећа дала је одобрење возилима која пружају нон-стоп услугу вожње претходног дана.
"Активно истражујемо и радимо на решењима како бисмо спречили да се ово понови и извињавамо се онима који су били погођени", истакнуто је из Круза.
Круз и Вејмо су потрошили милијарде долара на технологију за возила без возача.
Они планирају да прошире своје услуге на друге градове и тврде да су њихова возила безбеднија, поузданија и јефтинија од такси услуга које се ослањају на људе возаче.
Критичари су, међутим, оптужили технолошке компаније да користе Сан Франциско као центар за тестирање, доводећи његове становнике у опасност.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала