- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Русија упозорила Молдавију

© Sputnik / Дмитрий Осматеско / Уђи у базу фотографијаАеродром у Кишињеву, Молдавија
Аеродром у Кишињеву, Молдавија - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Пратите нас
Протеривање руских дипломата из Молдавије ће се одразити на односе међу државама и становништвом обе земље, изјавили су у Министарству иностраних послова Русије.
„То је непријатељски потез званичног Кишињева и несумњиво ће имати последице по руско-молдавске односе, али ће се пре свега одразити на становнике обе земље. Биће значајно смањене могућности за добијање благовремене конзуларне помоћи, као и одржавање пословних и културних веза“, наводи се у саопштењу руског Министарства.
Додали су да мањи број запослених у амбасади не може да квалитетно обави консултантске услуге. Осим тога, морају да се ограниче и активности Трговинског представништва и руског Центра за науку и културу у Кишињеву. Министарство је нагласило да је за то одговорна власт у Молдавији.
Као што је наведено у Министарству иностраних послова, Кишињев је неосновано одлучио да смањи особље руске амбасаде у оквиру масовне кампање коју је покренуо против Москве.
Власти Молдавије су 26. јула донеле одлуку да ограниче број запослених у руској амбасади у земљи, саопштио је тада министар спољних послова и европских интеграција Молдавије Нику Попеску.
Молдавска застава испод Тријумфалне капије у Кишињеву - Sputnik Србија, 1920, 26.07.2023
РУСИЈА
Поткопавање дијалога: Молдавија смањује број руских дипломата у земљи
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала