- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Семафор на Трошарини био неисправан десет дана, поправљен тек после незгоде

© SputnikТрошарина
Трошарина - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Пратите нас
Раскрсница на Трошарини, где се јутрос догодио судар аутобуса и трамваја у којем је дванаест људи повређено, регулисана је семафором који био неисправан десет дана, а поправљен је тек након саобраћајне незгоде, каже Дамир Окановић из Комитета за безбедност саобраћаја.
Дванаест особа је повређено када су се на Трошарини, на раскрсници на којој није радио семафор, сударили трамвај и градски аутобус. Ударац је био такав да је двоје путника задобило теже повреде, али нису животно угрожени. Петоро их је задржано на дијагностици.
Из Комитета за безбедност саобраћаја упозоравају да кад год не ради семафор, возачи морају да знају којих саобраћајних правила да се придржавају.
„Дошло је до судара тако што је трамвај ударио у бок аутобуса. За возача трамваја је постојао знак стоп. Због чега возач трамваја није испоштовао право првенства аутобуса, свакако ће бити предмет тужилачке истраге“, изјавио је Дамир Окановић.
Иначе, додао је Окановић, та раскрсница је регулисана семафором.
„Међутим, семафор је неисправан већ неких десет дана, грађани су пријављивали ту неисправност. Међутим, тек након саобраћајне незгоде, семафор је поправљен“, рекао је Дамир Окановић, преноси РТС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала