Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Ал Намур: Палестина неће одступити од непризнавања такозваног "Косова"

© Фото : Уступљено Спутњику/Народна скупштинаПредседник Народне скупштине Владимир Орлић са новоименованим амбасадором Државе Палестине у Србији Мухамедом Ал Намуром.
Председник Народне скупштине Владимир Орлић са новоименованим амбасадором Државе Палестине у Србији Мухамедом Ал Намуром. - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Председник Народне скупштине Владимир Орлић састао се данас са новоименованим амбасадором Државе Палестине у Србији Мухамедом Ал Намуром, који је том приликом рекао да Палестина Србију сматра пријатељском земљом и да је непризнавање такозваног "Косова" позиција од које неће одступити, саопштено је из Народне скупштине.
Председник Скупштине је амбасадору пожелео добродошлицу и успех током службовања у Београду.
Како је наведено, Орлић је истакао традиционално добре односе две земље, као и спремност Народне скупштине да на свим нивоима јача сарадњу и допринесе развоју односа са Државом Палестином.
Орлић је искористио и прилику да Палестини захвали на снажној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије, као и на заузимању јасног става у међународним форумима када је реч о непризнавању такозваног "Косова".
Председник Народне скупштине упознао је амбасадора са веома тешком ситуацијом у јужној српској покрајини, недвосмислено изазваном опасним потезима Аљбина Куртија, који отворено показује намеру да са простора КиМ протера српски народ, наводи се у саопштењу.
Орлић је подсетио и на недавну Куртијеву посету Северној Македонији, током које је промовисао пројекат "Велике Албаније", и истакао да овакво понашање представља опасност не само за Србију, већ и за читав регион.
С друге стране, како је председник Орлић навео, Србија остаје посвећена дијалогу, као и наставку сопственог свеобухватног напретка који већ бележи у економији, инфраструктури и бројним другим областима.
Амбасадор Ал Намур је на састанку констатовао да је у Србији претходних година евидентан велики напредак.
Такође, исказао је спремност за интензивирање сарадње у области економије, културе и образовања.
Амбасадор је Орлићу пренео и поздраве председника Палестинског националног савета и поручио да ће, током свог дипломатског мандата, подржати сваку иницијативу за још интензивније размене посета између парламентараца.
Посебно је нагласио да Палестина Србију сматра пријатељском земљом и да је непризнавање тзв. "Косова" позиција од које неће одступити.
Како се наводи у саопштењу, амбасадор је указао и на сличност изазова са којима се Држава Палестина суочава на Блиском истоку, истичући значај примене међународног права и универзалног поштовања његових принципа.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала