Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Хил о Куртијевој посети Тетову: Препустићу вашој машти...

© Sputnik / Лола ЂорђевићАмбасадор САД Кристофер Хил
Амбасадор САД Кристофер Хил - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Амерички амбасадор у Београду Кристофер Хил није желео да коментарише недавну посету премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија Северној Македонији, мимо званичних протокола уз истицања заставе и симбола „Велике Албаније“ и казао да Београд и Приштина сва питања треба да решавају кроз Бриселски дијалог.
„Препустићу вашој машти шта људи могу мислити о том догађају у Тетову или питајте неког другог“, рекао је Хил на конференцији за медије поводом донације 60 камера за униформе Управи саобраћајне полиције, на питање новинара да прокоментарише Куртијеву посету Тетову.
Амерички амбасадор је навео да позиција САД у вези ситуације на северу Косова и Метохије и формирања Заједнице српских општина (ЗСО) остаје непромењена, преноси РТС.
„Сва ова питања треба да се решавају кроз Бриселски дијалог, јер је то средство да се реше сви проблеми који су настали. Наравно да би сви желели да се то реши што пре, а не да се одуговлачи, али остаје да то треба урадити кроз дијалог који је у току и видећемо шта ће се десити у наредним недељама“, рекао је Хил.
Аљбин Курти - Sputnik Србија, 1920, 14.08.2023
Да ли ће Северна Македонија санкционисати одговорне за скандалозни наступ Куртија у Тетову?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала