- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Најлепша земља“ Русија — у расинском крају /фото/

© Sputnik / Сенка Милош„Најлепша земља“ Русија — у расинском крају
„Најлепша земља“ Русија — у расинском крају - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Изложба фото конкурса „Најлепша земља“, коју организује Центар руског географског друштва у Србији отворена је у Брусу. Тим поводом, први секретар амбасаде Русије Наталија Клишченкова уручила је и посебне дипломе школама које су учествовале у још једној важној активности Друштва у Србији, „Географском диктату“.
Руско географско друштво овај фото конкурс организује као међународну манифестацију. У многим земљама посетиоци могу да виде природе лепоте земље која се простире на 17 милиона километара квадратних, кроз 11 временских зона.
Сваке године конкурс има различите номинације, од подводог света Русије, преко пејзажа Бајкала до поларних ноћи у Мурманској области.
На отварању присутне је у име амбасадора Руске Федерације у Србији Александра Боцан Харченка поздравила први секретар амбасаде Наталија Клишченкова. Она се захвалила Центру руског географског друштва у Србији на свим активностима којима грађане Србије и региона упознаје са природним лепотама Русије.
„Посебно ми је драго што је Центар и овог лета пружио могућност младима из Русије да поново бораве у Србији, да виде како је Србија лепа. Сваки пут када присуствујем изложби овог конкурса, размишљам о томе како много путујемо, несвесни лепоте коју треба да видимо у својој земљи. Када ово кажем, мислим на Русију, али, наравно и на Србију“, истакла је Клишченкова.
Она је директорима основних школа из Александровца и Бруса уручила посебне дипломе за учешће у такмичењу „Географски диктат“, које такође организује Центар руског географског друштва у Србији.
У последњих шест година у нашој земљи одржане су 83 изложбе фото конкурса „Најлепша земља“, а поставка се најдуже задржала на београдском Калемегдану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала