- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Повећана активност америчких бомбардера дуж граница Русије и Кине

© AP Photo / South Korean Defense MinistryАмерички стратешки бомбардери Б-1Б са пратњом корејских ловаца Ф-15
Амерички стратешки бомбардери Б-1Б са пратњом корејских ловаца Ф-15 - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе су 2023. године појачале активност стратешке авијације бомбардера у близини граница Русије и Кине, изјавио је начелник Главне управе Генералштаба Оружаних снага Русије Игор Костјуков.

„У близини граница Русије и Кине је значајно активиран рад стратешке авијације бомбардера Сједињених Америчких Држава. Ове године је било 77 летова што је већ сада више него за целу 2022. годину. Интензитет летова стратешке обавештајне авијације САД је за последње две године порастао више него за 20 одсто и износи 920 летова за годину дана“, рекао је он на XI Московској конференцији за међународну безбедност.

Конференција се одржава у конгресно-изложбеном центру „Патриот“. Према подацима Министарства одбране Русије на форуму ће учествовати више од 800 делегата из 76 земаља, али се на списку не налазе земље са Запада.
На конференцији учествују: Кина, Индија, Јужноафричка Република, Израел, Турска, Мексико, Уједињени Арапски Емирати, Саудијска Арабија и Северна Кореја. Позвани су и представници осам међународних организација међу којима су: УН, ОДКБ, ШОС и АСЕАН, Лига арапских држава и Афрички савез.
МиГ-31 са ракетом Кинџал на војној паради - Sputnik Србија, 1920, 13.08.2023
РУСИЈА
Покушај да се ухвати Кинџал: Америка и Јапан ће правити пресретаче хиперсоничних ракета
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала