- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп: Оптужница политички мотивисана и намештена

© AP Photo / Sue OgrockiДоналд Трамп
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
Пратите нас
Бивши амерички председник Доналд Трамп изјавио је, поводом четврте оптужнице која је подигнута против њега, да је реч о политички мотивисаним и намештеним оптужбама о чему сведочи и то, како је навео, што се документ појавио на веб страници суда округа Фултон и пре него што су оптужбе званично објављене.
Трамп је на својој друштвеној мрежи осудио "лов на вештице" који се води против њега, преноси Би-Би-Си.
"Шта је са документима оптужнице објављеним данас, много пре него што је велика порота уопште гласала, а затим брзо повученим? Мени звучи намештено!", навео је Трамп.
Трамп је сугерисао да су оптужбе против њега политички мотивисане, постављајући питање због чега оптужница против њега није подигнута пре две и по године, него сад усред политичке кампање за председничке изборе 2024. године.
Бивши градоначелник Њујорка Руди Ђулијани, који је уз Трампа један од оптужених, назвао је оптужницу "новим поглављем у књизи лажи".
Велика порота у америчкој савезној држави Џорџији подигла је у понедељак оптужницу против Трампа због наводног покушаја да поништи свој пораз од демократе Џозефа Бајдена на председничким изборима 2020. године.
То је четврта кривична пријава против Трампа и друга која га терети да је покушао да промени резултате гласања 2020. године, објавио је Ројтерс.
Оптужбе, које је подигла окружна тужитељка округа Фултон Фени Вилис, нове су у низу правних проблема за Трампа који је фаворит у трци за републиканску председничку номинацију за изборе 2024. године. Тужиоци су подигли оптужницу против Трампа и 18 његових сарадника, укључујући оптужбе за фалсификовање и рекетирање.
На вебсајту суда округа Фултон било је објављено да је Трамп, између осталог, оптужен за уцену државних званичника, заверу за давање лажних изјава и захтевање од јавног званичника да прекрши своју заклетву.
Доналд Трамп - Sputnik Србија, 1920, 15.08.2023
СВЕТ
Подигнута оптужница против Трампа због покушаја да поништи изборе у Џорџији
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала