- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Неочекивани одлазак црта Србину пут до броја 1

© Sputnik / Александр Вильф / Уђи у базу фотографијаМарко Дмитровић
Марко Дмитровић - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Из дана у дан наставља се егзодус из Европе у Саудијску Арабију, а међу онима који су се одлучили за одлазак је и марокански голман Јасин Буну, који ће напустити Севиљу и потписати уговор са Ал Хилалом. Такав епилог довео је у први план Србина Марка Дмитровића, који би због неочекиваног одласка требало да буде „кец“ Андалужана.
Познато је да је Мароканац који је пружао вансеријске партије на Мундијалу прошле године где је његова селекција завршила као четврта на свету, и да је био први избор на голу Севиље.
Добијао је Дмитровић повремено шансу, али минутажа је била на страни Бунуа. Његовим одласком отворио се пут сјајном српском чувару мреже да буде први избор тренера за сезону у Примери која је тек почела.
Панатинаикос - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
СПОРТ
Мук у Марсеју: Грци прихватили поклон – Филип се частио за рођендан /видео/
Севиља ће за превремени растанак са Буном инкасирати 20 милиона евра на име обештећења од Ал Хилала, који је већ довео Брзилца Нејмара, Малкома, као и штопера Кулибалија и везисту Сергеја Милинковић-Савића, а очекује се и реализација трансфера српске гол-машине Александра Митровића који стиже из Фулама.
Сва је прилика да ће трансфер Јасина Бунуа бити реализован након Суперкупа Европе у ком се у среду од 21 час састају Манчестер сити и Севиља.
Мароканац је за Севиљу бранио на 141 мечу, примио је 140 голова, док је у 58 наврата сачувао мрежу. Када је у питању Марко Дмитровић, он је у Андалузију стигао пре две године из Еибара.
Уписао је 34 наступа, примио је 22 гола док је у 20 утакмица успео да сачува мрежу.
Тридесетједногодишњи Дмитровић се прошле године опростио од репрезентативног дреса, поручивши да жели да буде искључиво фокусиран на обавезе са клубом, као и да Србија има велики број младих и талентованих голмана те да не мора да брине за будућност.
Лео Меси - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
СПОРТ
На Западу ништа ново: Меси може и са 25 метара, али то није све /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала