- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

„Јуриш“ на банкомате: Грешка Банке Ирске омогућила клијентима да подигну новац који нису имали

CC0 / Pixabay / Банкомат
Банкомат - Sputnik Србија, 1920, 16.08.2023
Пратите нас
Банка Ирске суoчила се јуче са кризом након што су хиљаде људи "јуришале" на банкомате у покушају да искористе велики "баг".
Банка је претходно обавестила клијенте да постоји проблем са њеном онлајн апликацијом и сајтом, након што је "затрпана" жалбама, преноси Гардијан.
До вечери, корисници су открили да могу да добију кеш са банкомата упркос томе што немају довољно средстава. Због тога су полицајци добили налог да рашчисте редове људи који су покушавали да искористе прилику испред банкомата.
Људи су прошле ноћи чекали у дугачким редовима испред неких подружница како би подигли новац који заправо нису имали на својим рачунима.
У неким случајевима, грешка у онлајн апликацији омогућила је људима без новца на рачуну да пребаце до 1.000 долара на Револут налог. Онда су могли да подигну новац са Револута на било ком банкомату.
Како се прича о томе брзо раширила на друштвеним мрежама, "лудило" подизања кеша у многим местима, између осталих Даблину, Лимерику и Навану, наставило се све док чувари то нису прекинули, упркос упозорењима на друштвеним мрежама да не постоји бесплатан новац и да ће паре морати да се врате.
У саопштењу издатом након 11 сати синоћ, Банка Ирске упозорила је клијенте да ће им новац узет са рачуна бити третиран као прекорачење.
"Желели бисмо да подсетимо кориснике да ће се трансфер/подизање средстава – укључујући и оно преко нормалних лимита - третирати као прекорачење по рачуну. Свесни смо да корисници можда не могу да провере стање, али не би требало да подижу/пребацују новац ако ће тиме вероватно премашити лимите", навели су из банке.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала